Alanya’da her semte özel taban fiyat uygulaması başlıyor!

Alanya’da her semte özel taban fiyat uygulaması başlıyor!
 Yazar / Alanya Medya
Ev sahipleri ve kiracı da işin içinden çıkamıyor. Yükselen kiralara yeni bir çözüm yolu mu geliyor? Alanya'da konut sıkıntısı çekenler için işte uzmanlardan gelen farklı görüşler

İstanbul gibi büyük şehirlerde daha çok etkisini hissettiren konut sıkıntısı uzmanlarında gündemindeydi. Günden güne artan kiralara karşılık semte özel taban ve tavan fiyat uygulaması getiriliyor. Peki ne değişecek?

Türkiye'nin farklı noktalarında yüzlerce kişi şikayet hattına yüklendi. Vatandaşlar satın alacak konut bulmakta zorlanıyor. Öte yandan kira ödemekse neredeyse imkansız hale geliyor. Uzmanlar bu konuda ilerleyen günlerde semte özel bir uygulama yapılmasını olası görüyor.

Şu anda Almanya'da uygulanan bu modelin bir benzeri Türkiye'de de uygulanabilir. En azından kira fiyat artışlarında bir makul seviyeye ulaşılabilir. Peki bu neyi değiştirir?

Antalya'nın her bölgesi farklı bir kiralama sistemi ile çalışır hale gelebilir. Aynı bölgedeki benzer konutlar aynı kirayı öder. Semtlere göre tavan ya da taban fiyat belirlemesi uygulanabilir. Bu durumda maddi açıdan orta gelirli ailelerin daha rahat ikamet etmesi mümkün hale gelir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.