Alanya'da kiralara büyük zam geliyor

Alanya'da kiralara büyük zam geliyor
Yüzde 25 oranında uygulanan en yüksek kira artış oranları bundan böyle tarihe karışacak. Yeni uygulanacak olan kira artış oranları ise vatandaşları kara kara düşündürmektedir.

2023 yılı için belirlenen yasal oran ise % 25 olarak sınırlandırılmıştı. Ancak bu durumun çeşitli anlaşmazlıklara sebep olması sebebiyle artık yeni kira zamları için farklı bir usul belirlenecektir.

Söz konusu kira zamları ise Temmuz ayından itibaren tamamen netleşecektir. Süreçte tahmini eski sistem olan tefe tüfe hesabı kira zamları için belirleyici olacak. Şimdilik yapılan TÜFE hesabına göre kiralara en az % 65 zam yapılacaktır.

Söz konusu durumda ilçemizde 20 bin lira olan kira 33 bin liraya yükselecek. 30 bin lira bandında olan kiralar ise 50 bin lira bandına dayanacak. Bu durum da kiracılar için zor günlerin yakında olduğu anlamına gelmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.