Alanya'da üretilen meyve ve sebze Alanya'ya yetmiyor

Alanya'da üretilen meyve ve sebze Alanya'ya yetmiyor
Turizmin yanında aynı zamanda tarım diyarı da olan ilçemizin son yıllarda üretmiş olduğu ürünler kendine yetmez hale geldi.

Son birkaç yıldır devam eden bir durumdan bahsediyoruz. Yaz ayları gelmeye başladığından beri Alanya'da üretilen ve meyve sebze haline gelen ürünler maalesef ilçemize yetmez hale geldi.

Yaz aylarında artan nüfusla birlikte haldeki ürünlerin fiyatı da tahmin edileceği üzere yüksek talepten dolayı aşırı miktarda artmaktadır. Hal esnafının umudu yaylalarda geç olgunlaşan meyve ve sebzededir. İlerleyen yıllarda tedbir alınmazsa durumun daha da derinleşeceği düşünülmektedir.

Bu durumun en temel sebebi ise maalesef tarım alanlarının imara açılması ve turizm tesislerine ev sahipliği yapmasıdır. Ayrıca Alanya tarımının üstlendiği misyon sadece Alanya ve Antalya'ya meyve sebze satmak değildir. İç tüketimdeki bu durumdan dolayı yurt dışına satılamayan ürünler de kazanamadığımız döviz anlamına gelmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.