Alanyalı emekliler banka değiştirmeden 18 bin TL promosyonu nasıl aldı?

Alanyalı emekliler banka değiştirmeden 18 bin TL promosyonu nasıl aldı?
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da emekliler Ağustos ayında emekli maaşına ek promosyon desteğinden banka değiştirmeden faydalanıyor. Peki bu nasıl oluyor?

Devletin emekliye özel sunmuş olduğu geri ödemesiz promosyon desteği her vatandaşın kanuni hakkıdır. Bu haktan faydalanmak isteyen vatandaş istediğinde bağlı bulunmuş olduğu bankayı değiştirmeden de artan promosyon rakamından faydalanabilir.

Ancak bağlı bulunduğu banka promosyon rakamları diğer bankalara göre düşük kalıyorsa mobil bankacılık uygulaması üzerinden dakikalar içinde farklı bir bankaya geçiş yaparak yüksek promosyondan yararlanabilir.

Bu süreçte 2024 yılı emekli promosyonlarında en yüksek rakamı veren kurumlar arasında yer alan Yapı Kredi çıtayı 18.000 TL'ye yükseltti. Yapı Kredi Bankası'nda emekli maaş hesabı bulunanlar banka hesabını değiştirmeden müşteri hizmetleri hattı ile iletişime geçerek yükselen promosyon desteğinden faydalanabilecek.

Peki kim, ne kadar ödeme alacak?

Emekli promosyon ödemesi aylık emekli maaşı oranın da verilmektedir. Bu oran en az 9.250 TL en fazla 18.000 TL'yi görüyor.

  • 10.000 TL'ye kadar emekli aylığına 9.250 TL

  • 10.000 TL - 15.000 TL arası emekli aylığına 13.000 TL

  • 15.000 TL - 20.000 TL arası emekli aylığına 15.500 TL

  • 20.000 TL ve üzeri emekli aylığına 18 bin TL

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.