Alanyalıların gençlik sırrı! Tarla bereketi, pazarda yok satıyor!

Alanyalıların gençlik sırrı! Tarla bereketi, pazarda yok satıyor!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya dendiğinde ilk akla gelen popüler meyve Avokado bölge halkının hem ticaret kaynağı hem de gençlik sırrı…

Adına festivaller düzenlenen Alanya'nın turfanda sebze meyveleri arasında en popüleri Avokado Türkiye'de %80 oranında Alanya'da üretiliyor. Yılda yaklaşık 120 milyon adet avokado Alanya'nın tarım alanlarında bereketini hissettiriyor.

Bereketli tarım topraklarına sahip olan Alanya'nın Avokado üretiminde 1. sırada yer aldığı biliniyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında ticareti yapılan Avokado düzenli tüketildiğinde vücuda farklı faydalar sunuyor.

Yaşlanmaya karşı etkisini hissettiren gençlik aşılayan Avokado kemikleri güçlendirirken kalp ve damar sağlığını koruyor. Özellikle ileri yaş seviyesinde daha çok görülen kolesterol de dengesizlik avokado ile sona eriyor.

Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Sindirim sistemini iyileştiriyor. Göz sağlığını koruyor. İçerisinde bulunan doymamış yağ asitleri sayesinde kalbi güçlendirirken bol lif barındırması kolay sindirim sağlıyor. Her gün düzenli olarak tüketilen Avokado cildi yenilerken kolesterolü düşürüyor.

Depresyona karşı doğal savunmacı olarak görülüyor. Özellikle diyet dönemlerinde bol lif içermesi nedeniyle uzun süre tok tutuyor. Bu sayede daha az kalori ile daha uzun süre aç kalabilmeyi sağlıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.