ALTIN da önlenemez yükseliş mi Yoksa en Dip mi

ALTIN da önlenemez yükseliş mi Yoksa en Dip mi
Son dönemde izlediği grafikler olsun inişleri olsun çıkışlarında pek bir istikrar elde ettirmeyen Altın kesinlikle son günlerin en popüleri olduğunu bir kez daha belli etmiştir.

Altın son dönemin en istikrarsız yatırım araçlarından biri olarak insanlığın karşısına çıkmaktadır ve tam güveneceğiniz anda bir dalgalanma yaşayıp sizi bunaltabiliyor ya da bazen bir bakmışsınız bir ok gibi göğe yükselip artabiliyor işte konunun diğer ayrıntıları aşağıdaki gibi gelişmiştir.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'in sorularını yanıtlayarak gram altın fiyatlarının dalgalı seyrine dikkat çekti.

ABD’den beklenen enflasyon verilerinin altın fiyatlarını önemli ölçüde etkileyeceğini belirten Sarı FED’ in faiz politikaları ve Powell’ in konuşmalarının da yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini vurguladı.

Avrupa ve Asya'da artan altın talebi ve ABD'deki seçim belirsizliği altın fiyatlarının gelecekteki seyrini belirleyecek unsurlar arasında yer alıyor.

Uzmanlar yıl sonuna kadar ons altının 2 bin 750 ila 3 bin dolar arasında olabileceğini öngörüyor.

Jeopolitik riskler ve enflasyon belirsizlikleri devam ettikçe altın fiyatlarının yükseliş trendini sürdüreceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.