Altında Tepe Aşağı İnme Eğilimi

Altında Tepe Aşağı İnme Eğilimi
Son günlerde Altın da ivme de bir türlü sabitlenme yok bir iniş bir çıkış tam bir istikrar hakimliği sezinlenmedi peki uzmanlar bu konuya nasıl bakıyor işte detaylar işte altının seyri

Altın bu hafta başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra Cuma günü yüzde 1’e kadar gerileyerek Mayıs ayından bu yana üçüncü günlük düşüşünü yaşadı.

Spot altın haftanın son işlem gününde yüzde 11 düşerek ons başına 2.417 dolardan işlem görürken gram altın ise 2.574 TL seviyesine indi.

Standard Chartered Plc Analisti Suki Cooper taktiksel yatırımcı ilgisinin ve borsada işlem gören ürün girişlerinin devam etmemesi durumunda fiziksel altına yönelik talepteki yavaşlamanın fiyatlar üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

Aynı zamanda ABD’de Perşembe günü açıklanan veriler Mayıs ayından bu yana işsizlik başvurularında en büyük artışı göstererek işgücü piyasasında soğuma sinyalleri verdi.

Bu da Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gidebileceği beklentilerini destekledi ve altın Ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 arttı.

Bu yılki kazanımlar büyük ölçüde merkez bankalarından yapılan büyük alımlar Çin'deki güçlü tüketici iştahı ve jeopolitik gerilimlerin ortasında güvenli liman varlıklarına olan talep ile şekillendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.