Altında tüm tahminleri tepe taklak edecek gelişmeler yaşanacak

Altında tüm tahminleri tepe taklak edecek gelişmeler yaşanacak
Günümüzün en çok talep gören yatırım aracı olan altına güven sürüyor. Söz konusu güven neticesinde altın fiyatlarındaki istikrar da sürüyor. Düğün sezonuna gireceğimiz şu günlerde altın fiyatları ne olacak? Detaylar haberimizde...

Yatırımcılar, Amerikan Merkez Bankası'nın politika faizlerine ilişkin gelecek adımları hakkında ipucu edinmek için istihdam verilerine odaklandı. Ons altın, yüzde 1,27 düşüşle 2.320 dolar civarında işlem gördü.

Gram ve çeyrek fiyatları, hem ons altın hem de Dolar/TL kurundan olumsuz etkilendi. Gram altın, 2.420 Türk Lirası civarında seyretti. Çeyrek altın ise 3.945 Türk Lirası seviyesinde işlem gördü.

ABD tarım dışı istihdam verisi perşembe günü açıklanacak. Bu hafta Avrupa Merkez ve Kanada Merkez Bankası faiz indirimine gideceği tahmin ediliyor. Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 3,75'e indirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak dış piyasanın tüm verilerine rağmen ülkemizde altın fiyatları artacak. Yaz sonuna kadar çeyrek altının 4200 TL bandını aşacağı, gram altının ise 2600 TL bandını aşacağı tahmin ediliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.