Ata yurdunda başladı Şimdi paraya para demiyor

Ata yurdunda başladı Şimdi paraya para demiyor
Endüstri mühendisi 18 yıl sonra memleketi Diyarbakır şehrine dönerek aldığı desteklerle kurduğu tesiste lavanta yetiştirmeye işlemeye başladı ve işte sonrası işte detaylar.

Endüstri mühendisi tam 18 yıl sonra memleketi Diyarbakır'a dönerek GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı desteklerle lavanta tesisi kurdu. Ankara'da lise İstanbul'da üniversite eğitimini tamamladıktan ve Londra'da dil eğitimi aldıktan sonra büyük şehirlerin kalabalığından kaçmak için memleketine dönen Kepolu ailesine ait tarlalarda buğday mısır ve arpa yerine lavanta yetiştirmeye karar verdi.

30 dekarlık alanda başladığı lavanta üretimini 120 dekara çıkardı ve iki yıl önce yüzde 75 hibe desteğiyle tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisini kurdu.

Burada ürettiği lavantalardan yağ elde eden aile tesisi ile bölgedeki çiftçilere de hizmet veriyor ve istihdam sağlıyor. İleride çiftçilerle sözleşmeli üretim yapmayı planlayan Kepolu lavanta üretimini ve işleme sürecini büyük bir tutkuyla sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.