Atık şişe getir Alışveriş fişi kap kampanyası

Atık şişe getir Alışveriş fişi kap kampanyası
Atık şişe getir kampanyası hakkında detaylı bilgiler işte detaylar.

2025 yılında faaliyete geçecek olan Depozito İade Sistemi atık şişeler için hem mobil uygulama hem de fişlerle geri ödeme sunacak. Mobil uygulama kullananlar makineler aracılığıyla atık şişe başına 25 kuruşu e-cüzdanlarına aktarabilecek ve biriken tutarları anlaşmalı noktalarda kullanabilecek.

Akıllı telefon kullanmayanlar ise fişlerle alışveriş yapabilecek. 2028 yılına kadar 30 bin depozito makinesi kurulacak ve proje yıllık 520 milyon euro ekonomik kazanç 37 bin ton sera gazı salınımı azaltımı 6.3 milyon metreküp depolama alanı 1.3 milyar kilovatsaat enerji ve 3.6 milyon varil petrol tasarrufu sağlayacak.

Depozito İade Sistemi hem mobil uygulama hem de fiş yöntemiyle çalışacak. Akıllı telefon kullanmayan vatandaşlar atık şişe başına verilen fişlerle alışveriş yapabilecek.

2028'e kadar 30 bin depozito makinesi hizmete girecek. 01-3 litre arası şişeler için 25 kuruş geri ödeme yapılacak ve bu miktar e-cüzdanda biriktirilip anlaşmalı yerlerde kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.