Bahşişlerin Vergilendirilmesi Muafiyeti Getirilecek Mi?

Bahşişlerin Vergilendirilmesi Muafiyeti Getirilecek Mi?
Bahşişlerin vergilendirilmesi muafiyeti gelecek mi? Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili hangi açıklamalarda bulundu? Ne dedi?

Önümüzdeki hafta meclise yeni vergi paketi taşınacak. Ve beklentiler içerisinde yeni vergilere ek olarak vergi muafiyetleri de yer alıyor. Gündemin en önemli konuları arasında motokurye ve garsonların bahşişlerinden alınan vergiler yer alıyor. Peki bahşişlerin vergilendirilmesi konusuna yönelik olarak Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hangi açıklamalarda bulundu?

Bahşişlerin Vergilendirilmesi Muafiyeti Gelecek Mi?

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, motokurye ve garsonların bahşişlerine yönelik vergilendirme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz. Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz.

Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak.

Buradan anlaşılıyor ki vergi muafiyeti, bahşişlerin vergilendirilmesi ile ilgili olarak söz konusu olacak.

Alanya Medya - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.