Bakan ŞİMŞEK Enflasyon Tahmin Açıklaması

Bakan ŞİMŞEK Enflasyon Tahmin Açıklaması
Bakan ŞİMŞEK önümüzde gerçekleşen enflasyon durumlarına dair beli bir takım açıklamalarda bulunarak Enflasyon Tahmin Açıklaması yaptı işte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek ekonomik beklentiler ve para politikalarına dair değerlendirmelerde bulunarak TCMB'nin anket sonuçlarının piyasa beklentilerini yansıttığını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketine ilişkin yaptığı açıklamada enflasyon beklentilerinin hedeflere yaklaştığını belirtti.

Şimşek sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e 12 ay sonrası beklentinin yüzde 30’a ve 24 ay sonrası beklentinin yüzde 193’e düştüğünü açıkladı.

Orta Vadeli Program (OVP) açıklamasından bu yana 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin kesintisiz gerilediğini vurgulayan Bakan gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bir dönemde beklentilerin iyileşmesinin dezenflasyona yönelik politikaların başarılı olacağına dair inancı pekiştirdiğini ifade etti.

Temmuz ayında geçici etkilerle aylık enflasyonda artış beklenirken yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngörülüyor ve dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.