Bakan ŞİMŞEK Yeni Vergi Paketi Dedi

Bakan ŞİMŞEK Yeni Vergi Paketi Dedi
Bakanımız ŞİMŞEK işaret ederek vergi paketini gösterdi ve ilave etti işte o konuya ilişkin kamuoyunu ilgilendiren önemli ayrıntılar şu şekilde gelişti işte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni vergi paketi ile ilgili TBMM'ye sunulan kanun teklifini değerlendirerek uzun süredir üzerinde çalışılan ve ilgili tarafların görüşleri alınarak hazırlanan bu paketin "Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınması" ilkesine dayandığını belirtti.

Dar gelirlilere yük getirmeyen bu taslak vergi güvenliğini öncelikli hale getiriyor ve kayıt dışılığı önlemek için adımlar atıyor.

Teklif çok uluslu şirketlere asgari yüzde 15 kurumlar vergisi getirilmesini bazı istisnaların kaldırılmasını ve vergi güvenlik mekanizmalarının uygulanmasını içeriyor.

Büyük yatırımlardan elde edilen kazançlara artırımlı kurumlar vergisi uygulanacak ve serbest bölgelerdeki vergi istisnaları ihracatla sınırlı olacak.

Cezalarda etkinlik artırılacak ve usulsüzlük durumlarında ağır cezalar uygulanacak.

Vergi asılları için uzlaşma istenemeyecek ve kayıt dışı faaliyetlere yönelik cezalar artırılacak.

Şimşek vergi adaletini güçlendirmek ve gönüllü uyumu artırmak amacıyla çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.