Banka Talimatı Gönderdi Parası Bankada Olanlara Müjde

Banka Talimatı Gönderdi Parası Bankada Olanlara Müjde
Banka sevindirici o haberi yayımladı ve bankada parası olanlara müjdeyi verdi işte konuya ilişkin detaylar şu şekilde gelişti.

Merkez Bankası piyasada oluşan fazla likiditeyi kontrol altına almak amacıyla yeni bir adım atarak bankalara talimat gönderdi.

Bu adım Türk Lirası karşılığı altın ve döviz satışı yapabileceği swap ihalelerini başlatma imkanı tanıyor.

Bankacılık kaynaklarına göre bu hamleyle parasal aktarım mekanizmasının etkinliği artırılarak şu anda yüzde 49-505 arasında olan mevduat faizlerinin 2-3 puan yükselmesi bekleniyor.

Banka likiditeyi çekmek için depo ihaleleri ve zorunlu karşılıkları ana kanal olarak kullanacak.

Piyasada fazla TL'nin çekilmesi amacıyla yeni düzenlemeler gerektiğinde devreye sokulabilecek ancak mevcut durumda acil bir ihtiyacın olmadığı belirtiliyor.

TL verip döviz almak isteyen bankaların bu düzenlemelerden faydalanabileceği ifade ediliyor.

Bankacılık kaynağı önümüzdeki dönemde yeni bir likidite hamlesine gerek duyulması halinde ilk etapta depo ihaleleri üzerinden hareket edileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.