Bayram harçlıkları hesaplara yatmaya başladı, bakanlık açıkladı

Bayram harçlıkları hesaplara yatmaya başladı, bakanlık açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara yatırılan sosyal ve ekonomik destek kapsamında ödemeleri gerçekleştirilen ücretler hesaplara yatmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bugüne kadar toplamda 84,3 Milyar TL ödeme yapıldığını belirtti.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın evde bakım aylığı, çocuk yardımı, yaşlılık aylıkları bayramdan önce hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. Söz konusu ücretler normal şartlarda her ayın 1 - 31'i arasında hesaplara yatırılmaktaydı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay dar gelirli ailelere yardımlarda bulunmaktadır. Bir ayda haneye giren toplam gelirin kişi başına düşen miktarının Asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda başvuruda bulunan ailelere her ay 1250 TL ödeme yapılmaktadır.

Söz konusu ödemeler her ayın 15'i ile 31'i arasında yapılmaktadır. Yapılan bu ödemeler neticesinde vatandaşlar belli başlı ihtiyaçlarını giderebilmektedir. Kurban bayramının 16 Haziran tarihinde başlaması sebebiyle söz konusu ödemeler 7 Haziran tarihinden itibaren ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.