Bayram öncesinde ailelere 1600 TL ödeme yapılacak, haftaya başlıyor

Bayram öncesinde ailelere 1600 TL ödeme yapılacak, haftaya başlıyor
Dar gelirli ailelere yönelik olarak yapılan yardımlar kurban bayramının 16 Haziran tarihine denk gelmiş olması sebebiyle bu sene Bayramdan bir hafta önce itibarıyla hesaplara yatırılacak. Söz konusu yardımlar kimlere yapılacak? İşte detaylar...

Bayramdan önce ailelere 1600 TL ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekonomik anlamda zor durumda olan ailelere her ay yardımda bulunmaktadır. Aylık olarak evde bakım aylığı, aile yardımı ödeneği, çocuk yardımı gibi yardımlar yapılmaktadır.

Ayrıca askere giden bireylerin ailelerine yönelik olarak da her ay yardımlar yapılmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından dar gelirli ailelere yönelik 2 ayda bir ödenecek 1600 TL'lik yardım paketi hazırlamıştır.

Hazırlanan söz konusu yardım paketine aylık geliri hane başına dağıtıldığında kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olduğu aileler başvuruda bulabilecek. Başvurular söz konusu ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek kimlikleri ile beraber müracaat etmeleri halinde gerçekleşecek.

Söz konusu yardımlar bu ay 10-14 Haziran tarihleri arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Kurban Bayramından sonra ise söz konusu yardımlar her ayın 15 - 31'i arasında ödenecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.