Bayram öncesinde otomobil alınır mı, fiyatlar yükselecek mi?

Bayram öncesinde otomobil alınır mı, fiyatlar yükselecek mi?
Otomobil fiyatlarındaki durgun hareket yatay seviyede devam etmektedir. Fiyatların düşüşüne rağmen vatandaş yüksek kredi faizleri sebebiyle otomobil alımına yanaşmamaktadır. Peki bayram öncesinde otomobil fiyatları artacak mı?

Otomobil fiyatlarının düşmesine rağmen vatandaşlar kredi faizlerindeki yüksek Oran ve geri ödenecek taksit miktarının aylık bazda çok yüksek olması sebebiyle otomobil almaya veya otomobillerin değiştirmeye yanaşmamaktadır.

Ancak Her bayram olduğu gibi bu bayram öncesinde de otomobil fiyatlarının yükselişte olduğu görülmektedir. Kredi faizlerinde oran bazında herhangi bir düşüş yaşanmaması sebebiyle vatandaşların otomobil alım işlemlerini bayram sonrasına bırakması daha karlı gözükmektedir.

Yapılacak olan %20'lik memur zammı neticesinde Kredi faizlerinde herhangi bir Yükseliş görülmezse bayramdan sonra otomobil piyasasının canlanacağı düşünülmektedir. Mevcut durumda bankalar otomobil alacak olan vatandaşlar için en fazla 400 bin TL'ye kadar otomobil kredisi vermektedir. Sıfır otomobil fiyatlarının bir milyon liranın üzerinde olduğu düşünülürse sıfır otomobil almak da mevcut durumda orta sınıf için şimdilik uzak ihtimaller arasındadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.