Buda oldu Hizmet ek POS ile tamamlandı

Buda oldu Hizmet ek POS ile tamamlandı
Son günlerde o hizmette ek ücret konuşuluyordu elbette ama bu derece olacağı da bilinmiyordu. O hizmette ek pos hizmeti de devreye girip ücret katlanınca olan oldu işte detaylar.

Son zamanlarda İstanbul'da taksilerde kredi kartı ile ödeme yapıldığında "hizmet bedeli" adı altında alınan komisyon ücretleri yolcuları rahatsız ediyor. Bazı pos cihazı şirketlerinin uyguladığı bu komisyonlar %10'a kadar çıkabiliyor ve bu durum sosyal medyada da sıkça şikayet konusu oluyor.

Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu kanunlara göre kartlı ödemelerde ekstra bir hizmet bedeli alınamayacağını belirterek mağdur olan vatandaşların Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurabileceğini ve yasal faizle birlikte ödedikleri komisyonları geri alabileceklerini söylüyor.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise bu komisyonların taksici esnafıyla ilgisi olmadığını bankalar ve taksi çağırma aplikasyonu şirketlerinin bu ücretleri aldığını ifade ediyor ve vatandaşlara nakit ödeme yapmalarını öneriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.