CHP'nin Asgari Ücret Teklifi Hangi Gerekçeyle Reddedildi?

CHP'nin Asgari Ücret Teklifi Hangi Gerekçeyle Reddedildi?
CHP'nin Hazine Ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe açıkladı: CHP'nin asgari ücret teklifi Mehmet Şimşek tarafından hangi gerekçeyle reddedildi?

CHP'nin asgari ücret teklifi, Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından, "Asgari ücrete yapılacak olan ara zam, uzun vadeli enflasyon hedefimize ulaşmamıza engel olur." denilerek reddedildi.

CHP'nin Asgari Ücret Teklifi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin sonrasında Maliye Toplantısı gündeme gelmişti. O da önceki gün yapıldı. Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile, CHP'nin Hazine Ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe bir araya geldi.

Karatepe, yapılan görüşmenin sonrasında yaptığı açıklamada, Mehmet Şimşek'in, CHP'nin asgari ücret teklifini reddettiğini, yapılacak olan ara zammın uzun vadeli enflasyon hedefini engelleyeceğini söylediğini ifade etti.

Yalçın Karatepe şu açıklamayı yaptı

Enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir dönemde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını şiddetle reddettik. Bizim buna razı olmamız mümkün değil. Yılın ilk 5 ayında gerçekleşen yüzde 22,5'luk enflasyon haziran ayında çıkacak enflasyonu düşündüğümüzde neredeyse asgari ücretin satın alma gücü ilk 6 ayda 4'te 1 oranında azalacağını biliyoruz. Dolayısıyla asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik

Alanya Medya - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.