EMEKLİ Kritik Zirve Miktar Belirdi mi Masadaki Formül Nedir

EMEKLİ Kritik Zirve Miktar Belirdi mi Masadaki Formül Nedir
Emekli zam arayışında olunan şu son günlerde emekli vatandaşların beklediği arzu ettiği zam miktarının oluşması ve belirmesi için

Kritik bir toplantı bugün için Emekli vatandaşlarımız için gerçekleştirilmek üzere ve ana gündem maddesi ise emeklilerin refahı ve alacakları zam miktarı olacaktır gündeme değer maddelerden bu güzel haberi verecek zam toplantısı sonuçları herkes tarafından merak konusu oldu işte detaylar.

Bugün Beştepe'de emekli maaşlarına ek zam yapılması için kritik bir zirve gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın katılacağı toplantıda masada üç farklı formülün olduğu belirtiliyor. Bu formüllerden biri kök aylıkların artırılması ve yapılacak artışın altı aylık enflasyona göre belirlenmesi.

Diğer bir formül taban maaşın asgari ücret ile eşitlenmesi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik emekli maaşlarına ilişkin yapılan çalışmalarda OVP'nin korunmasının esas alınacağını ve toplumun her kesiminin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulamıştı. Altı aylık enflasyon farkıyla belirlenen yüzde 2473 oranındaki zam milyonlarca emeklinin kök aylıklarına yansımadığı için bazı emekliler zamdan faydalanamamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.