Ev sahipleri dikkat Masraf 5 yıla çıktı

Ev sahipleri dikkat Masraf 5 yıla çıktı
Yeni vergi düzenlemeleri konut sahiplerine yeni mali yükümlülükler getiriyor. Bütçe harcamalarına kaynak sağlamak amacıyla birden fazla konutu olanlara katlamalı Emlak Vergisi ve tapu harcı uygulanacak. Beş yıl sonra konutunu satanlardan vergi alınacak işte detaylar.

Yeni vergi düzenlemeleri konut sahiplerine yeni mali yükümlülükler getiriyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre bütçe harcamalarına kaynak bulmak amacıyla birden fazla konutu olanlara katlamalı Emlak Vergisi ve tapu harcı getirilecek.

Konutunu beş yıl sonra satanlardan vergi alınması bekleniyor. Bu vergiler piyasa bedelleri üzerinden hesaplanacak ve yasa çıktıktan sonraki satışlar için geçerli olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi reformu çalışmalarını hızlandırdı ve taslağın TBMM'ye sunulması planlanıyor.

Mevcut düzenlemeye göre beş yıl elde tutulan konutlardan vergi alınmıyor ancak yeni düzenleme ile bu istisna kaldırılacak ve konut satıldığı gün değer artış kazancı vergilendirilecek.

Konut alım satımında belediyeden alınan rayiç bedel uygulaması kaldırılarak güncel piyasa değeri esas alınacak ve ekspertiz raporlarıyla belirlenecek.

Bu değişiklikler konutunu satanlara ağır vergi yükü getirirken tapu harcında da artış yaşanmasına neden olabilir.

Kayıt dışılığı önlemek için tapu harcının düşürülmesi de görüşülüyor. Birden fazla konuta sahip olanlar ikinci ve üçüncü evleri için daha yüksek oranlarda Emlak Vergisi ödeyebilirler.

Yani şöyle anlatmak gerekirse eğer iki ev sahibiyseniz birinci ev için 5 bin lira vergi öderken ikinci ev için 7 bin 500 veya 10 bin lira ödemek zorunda kalabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.