Faizler kısa vadelide belli oldu İşte 1 Milyon TL getirisi

Faizler kısa vadelide belli oldu İşte 1 Milyon TL getirisi
Kısa vadeli faiz konusunda beklenen oldu ve o banka 1 milyon gibi bir paraya muazzam bir kredi yolu açtı işte 1 milyon liranıza verilebilecek güzide faiz miktarı işte detaylar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 50'de sabit tutulurken kısa vadeli mevduat faizlerinde artış yaşandı. Bir aya kadar vadeli mevduat faiz oranı yüzde 55.63 üç aya kadar vadede yüzde 58.38 altı aya kadar vadede yüzde 55.76 bir yıla kadar vadede yüzde 46.63 ve bir yıl ve daha uzun vadede faiz oranı yüzde 41.65 oldu.

Diğer vade seçeneklerinde faiz oranlarında düşüş görüldü. 100 bin lirasını 32 günlüğüne yıllık yüzde 55.63 faizle mevduata yatıran biri stopaj sonrası 4287 lira getiri elde ediyor. Aynı şartlarda 500 bin lirasını yatıran mudi ay sonunda 21 bin 440 lira 1 milyon lirasını yatıran mudi ise 42 bin 881 lira net faiz getirisi elde ediyor.

6 aya kadar vadeli mevduatta stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e bir yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltildi. Bir yıldan uzun vadeli hesaplarda ise stopaj oranı yüzde 2.5 olarak sabit kaldı. Uzmanlar enflasyondaki baz etkisinin azalmasıyla birlikte yıl sonunda faizlerin düşebileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.