Fiyatı Delibaş Artacak Bulması Çok Zorlaşacak

Fiyatı Delibaş Artacak Bulması Çok Zorlaşacak
Bulması zorlaşacağı gibi fiyatı da epey artacak işte bu bambaşka bir artışa geçecek emtia için detaylar şu şekildedir.

Eylül ve Ekim aylarında konut fiyatlarının artacağı ve ev bulmanın zorlaşacağı öngörülürken gayrimenkul uzmanları bugünden ev alanların bu aylarda iyi bir kira geliri elde edebileceğini belirtiyor.

İnşaat maliyetlerinin artmasına rağmen konut fiyatları son yedi aydır enflasyonun altında kalıyor. Müteahhitler satılamayan evleri maliyetine satışa sunarken mevduat faizlerindeki artış nedeniyle yatırımcılar gayrimenkulden çıkıp paralarını mevduata yatırmayı tercih ediyor.

Yüksek konut kredisi faiz oranları alıcıları zorluyor ve talebi düşürüyor. Şu anki faiz oranlarıyla 1 milyon TL'lik kredi için aylık taksit 31 bin 350 TL civarında. Uzmanlar bu dönemi konut alımı için bir fırsat olarak değerlendiriyor ve yıl sonuna doğru mevduat faizlerinde düşüş bekliyorlar. İkinci el ve müteahhitlerin tamamladığı konutlarda önemli alım avantajları mevcut. Bazı daireler maliyetine satılırken müteahhitler yeni projelere girmek yerine mevcut binaların satışıyla ilgileniyor. Geçen yıldan bu yana satılamayan evler bile şu anki enflasyon ortamında fiyatlarını yarı yarıya düşürmüş durumda bu da alıcılar için fırsat niteliğinde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.