Gözler mecliste! Büyük müjde… En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek mi?

Gözler mecliste! Büyük müjde… En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek mi?
18 milyonu aşkın emekli eli kulağında o günü bekliyor. Çalışmaları devam eden emekli ve memur maaş zammı kararı öncesi kulisten sızan bilgiler oldukça dikkat çekti. İşte emekliyi bekleyen yeni müjdeler

Uzun süredir tartışmaların odağında olan emekli maaşı sonunda asgari ücrete eşitleniyor mu? Bütün 1 yıl boyunca asgari ücretin altında kalan emekli maaşı sonunda hak ettiği seviyeye ulaşıyor mu?

TÜİK verilerini açıkladı. Ocak ve Mayıs dönemi için belirlenen enflasyon %22,72'ye ulaştı. Haziran ayı için beklenen enflasyon oranı ise %2,52 oldu. Tüm bu hesaplamalar doğrultusunda yeni dönemde emekli maaşı neredeyse 15.000 TL'ye ulaşıyor. Peki piyasa analistleri bu konuda ne söylüyor?

Haziran ayı piyasa katılımcı anketi sonuçları ortaya çıktı. Merkez Bankası tarafından paylaşılan veriler doğrultusunda yıl sonu enflasyon beklentisi %43,52 oldu.

Temmuz Emekli Maaşı Asgari Ücrete Ulaşacak mı?

Konuyla ilgili masada 3 farklı formül bulunuyor. SGK müşaviri Emin Yılmaz refah payı detayına değindi. Şu anda kamuoyunda %5, %10 ve %15 olarak üç farklı rakam zikrediliyor. Öte yandan SSK ve Bağ-kur emeklisi ile memur emeklisinin zam eşitleme formülü de gündemde konuşulan maddeler arasında yer alıyor.

Emekli maaşları üzerinde belirgin bir güncelleme yapılırsa Temmuz ayı itibariyle emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi olası gözüküyor. Mali müşavir Yılmaz taban aylığına yapılacak seyyanen zam sonrası emekli maaşının ne kadar olabileceğini şu sözlerle açıkladı:

“Benim tahminime göre 10.000 TL'lik en düşük emekli aylığı 12.500 TL ya da 15.000 TL arasında bir rakama getirilecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.