Gram Rekora Doymuyor Gram Altında Rekor

Gram Rekora Doymuyor Gram Altında Rekor
Gram altın da son duruma bakıldığında rekora koştuğu apaçık görülmektedir böylesi bir rekora imza atılması son günlerin de gündemi oldu.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi beklentileri ve Orta Doğu'daki siyasi gerilimlerin artmasıyla bu hafta yüzde 2,7 oranında artış gösterdi.

Gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 2.630 TL'yi gördü.

Perşembe günü açıklanan ABD işsizlik başvuruları verileri, başvuruların neredeyse bir yılın zirvesine çıktığını ve imalat sektörünün daraldığını gösterdi.

Bu durum, Fed'in bu yıl üç kez faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentileri artırdı.

Spot altın, haftanın son işlem gününde ons başına 2.466 dolardan işlem gördü.

Bloomberg'in verilerine göre, Temmuz ayında altın destekli Borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilgi, Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş, merkez bankalarının alımları ve Çin'deki artan taleple desteklenirken, jeopolitik gerginliklerin artması da altının güvenli liman olarak cazibesini artırdı.

Yatırımcılar, işgücü piyasasının zayıflamasına dair daha fazla işaret bekleyerek ABD tarım dışı istihdam raporuna odaklanıyor.

Bu raporun, Fed'in faiz indirimlerine yönelik beklentileri daha da güçlendirmesi muhtemel ve altın, yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 20 oranında artış gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.