Havaleye Eftye Yeni Ayarlama

Havaleye Eftye Yeni Ayarlama
EFT ve Havale için yeni ayarlama gerçekleştirilecek işte detaylar şu şekilde gelişmektedir işte ayrıntılar.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası FAST Ödeme İste Katman Servisini devreye soktu.

Bu servisle mobil bankacılık uygulamalarına eklenen 'Ödeme İste' butonu alacaklıların borçlulardan ödeme talep etmesine olanak tanıyor.

Yeni sistem para transferlerini hızlandırarak bankalar arasındaki işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası FAST Ödeme İste Katman Servisini devreye sokarak EFT ve havale işlemlerinde yeni bir düzenleme yaptı.

Bu servisle mobil bankacılık uygulamalarında 'Ödeme İste' butonu eklendi ve bu buton alacaklıların borçlulardan ödeme talep etmesine olanak tanıyor ve IBAN bilgisi üzerinden işlem gerçekleştiriliyor.

Ödeme talebi gönderildiğinde ödeme yapacak kişiye bir bildirim mesajı gidiyor ve bu kişi mesajı onayladığında ödeme gerçekleşiyor ve yeni sistem para transferlerini daha hızlı ve etkin hale getirerek bankalararası işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.