Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? e-Devlet Ve SMS İle Sorgulama

Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? e-Devlet Ve SMS İle Sorgulama
Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? e-devlet üzerinden nasıl sorgulama yapılır? SMS ile nasıl sorgulama yapılır? Detaylar haberimizde:

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile vatandaşlar, evlerinde baktıkları tam bağımlı engelliler için Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak sorusunun yanıtını araştırıyor. Emekli maaşları erken yatmadı. Peki evde bakım maaşı Kurban Bayramı öncesinde yatacak mı?

Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşının ne zaman yatacağına dair bir açıklama yapmadı. Her ay, ayın 15'inde vatandaşların hesaplarına geçen evde bakım maaşı Haziran ayının 15'inde hesaplara geçecek olursa kurban Bayramından önce yatmış olacak.

Ancak ayın 15'inin Cumartesi gününe denk gelmesi dolayısı ile evde bakım maaşının ayın 14'ü ya da daha öncesinde hesaplara geçmesi bekleniyor. Bu nedenle Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan tüm açıklamalar dikkatle takip ediliyor.

Haziran Ayı Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Haziran ayı evde bakım maaşı sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" araması ile yapılıyor. T.C. kimlik numarası ve e-devlet giriş şifresi ile hesaba erişim sağlanabiliyor.

Aynı zamanda SMS ile BAKİYE yazıp 4747'ye mesaj göndererek de evde bakım maaşının yatıp yatmadığı kontrol edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.