Konut Kredisinde Tarihler Net Şekilde Belirginleşti

Konut Kredisinde Tarihler Net Şekilde Belirginleşti
Kredilerde tarih netleşmesiyle birlikte konut alacaklar da bankaların yolunu tutmaya başladı bile işte detaylar.

Türkiye'de konut kredisi ve gayrimenkul piyasasında son gelişmelere göre uzmanlar faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle konut satışlarının azaldığını ancak 2025 itibariyle faiz indirimleriyle birlikte talebin artacağını belirtti.

TÜİK ve Merkez Bankası'nın yayınladığı verilere göre son aylarda ev fiyatlarındaki artış inşaat maliyet artışının gerisinde kaldı.

Uzmanlar konut alacakların acele etmesi gerektiğini vurguluyor. İstanbul Gayrimenkul Değerlemeden Dr. Ahmet B. talep düşüklüğünün geçici olduğunu ve maliyet artışının yakında satış fiyatlarına yansıyacağını ifade etti. İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan ise ikinci el konutlardaki fiyat avantajının ve pazarlık marjının yüksek olduğunu faiz oranları düştüğünde bu durumun değişeceğini belirtti.

Büyük şehirlerdeki konut fiyatları İstanbul'da ortalama metrekare fiyatı 47298 TL Ankara'da 26930 TL ve İzmir'de 38874 TL olarak belirtildi. 2025 yılında yeni konut kampanyaları ve kredi faiz indirimlerinin devreye gireceği ve birçok firmanın bu süreç için hazırlık yaptığı belirtiliyor. 81 ilde TOKİ'nin yeni konut kampanyalarının başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.