Kredi Kart Sahiplerine Mutluluk Verici Haber

Kredi Kart Sahiplerine Mutluluk Verici Haber
Neredeyse ülkenin yarısının kullandığı Kredi Kartı hakkında mutluluk verici bir gelişme yaşandı işte detaylar.

Ülkede kredi kartı kullanmayan neredeyse yok gibi bir şey diyebiliriz hal buyken kredi kartları için güzel haberler gelmeye devam ediyor son haberde kredi kartlarının kullanımlarında yeni gelişmeler var işte detaylar şu şekilde gelişiyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın parasal sıkılaşma politikaları kapsamında getirdiği kredi kartı nakit avans sınırlamaları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kaldırıldı. İlk aylarda taksitli nakit avans vadeleri 12 aydan 3 aya düşürülmüş ve faiz oranı %5 olarak belirlenmişti bu da nakit avans kullanımını yarı yarıya azaltmıştı. BDDK'nın son talimatıyla bankalar faiz kısıtlamalarından vazgeçerek 12 aya kadar taksitli nakit avans imkanı sunmaya başladı.

Ekonomime göre bu değişiklik kredi kartlarından nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarına olan yönelimi artıran yüksek enflasyon ve eriyen alım gücü nedeniyle yapıldı. Bankalar arası Kart Merkezi verilerine göre kredi kartından nakit çekim yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre %5011 azaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.