Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranlarına Düzenleme

Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranlarına Düzenleme
Evet beklenen oldu ve sonunda Kredi kartı kullananlar için o haber çıka geldi ve son bilgilere göre KK asgari ödemesi Kredi kartı asgari ödeme oranlarında yeni düzenleme

Günümüzde kredi kartı kullanımının nedenli yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini sanırım bilmeyeniniz yoktur hal böyle olunca ülkelerde kendi ekonomi politikaları gereği bir takım bir dize önlem paketiyle karşımıza gelebiliyor ve son günlerde bu tarz bir acil durum ise kredi kartlarında yaşandı işte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartı asgari ödeme oranlarında pandemi döneminde 'olağanüstü şartlar' nedeniyle yapılan düşüşleri geri çekerek yeni düzenlemeler getirdi.

Pandemi sürecinde yüzde 20'ye indirilen asgari ödeme oranları parasal sıkılaşma adımları çerçevesinde yeniden yükseltilecek.

Buna göre alt limitli kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 30'a üst limitli kartlar içinse yüzde 60'a çıkarılacak.

Bu değişiklikler Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın parasal sıkılaşma politikaları kapsamında önümüzdeki haftalarda yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.