Kredi Kartı asgarisini ödeyenler bu kez fena yandı

Kredi Kartı asgarisini ödeyenler bu kez fena yandı
Hayatı kolaylaştıran pek çok şeyde işimize yarayan kredi kartı kullanımı son derece yaygın ekonomik araçlardır ve hal böyle olunca insanların da bitmek bilmeyen harcama limitlerine erişmesiyle bankalar bu duruma el koymak zorunda kalmıştır işte detaylar.

Kredi kartı borcunun sadece asgari tutarını ödeyen kullanıcılar için yeni yaptırımlar geliyor. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu bu yöntemin enflasyona olumsuz etkisi nedeniyle bu kullanıcılar için yaptırımlar uygulayacak. En önemli yaptırım kredi kartı limitlerinin artırılmaması olacak.

Kalan dönem borcuna uygulanacak faiz oranları artırılacak ve dönem borcu ile asgari tutar arasındaki borç miktarına ek faiz uygulanacak. Bu faizler sonucunda kredi kartı kullanıcıları her ay artan bir borçla karşı karşıya kalacaklar.

Kredi kartı borcunun sadece asgari tutarını ödeyen kullanıcılara yönelik yeni yaptırımlar getiriliyor. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) bu yöntemin enflasyona olumsuz etkisi nedeniyle harekete geçiyor.

Yaptırımlar arasında en önemlisi kredi kartı limitlerinin yükseltilmemesi ve dönem borcuna uygulanacak faiz oranlarının artırılması olarak ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.