Kredi, kredi kartı borcu olan, kara listeye düşenler…Tüm borçları hızla eritmek için en pratik yöntemler!

Kredi, kredi kartı borcu olan, kara listeye düşenler…Tüm borçları hızla eritmek için en pratik yöntemler!
Bankaların sunmuş olduğu kredi ve kredi kartı tekliflerini değerlendirirken geri ödemede zorluk çekenler, kara liste ile takibe düşenler, kredi notu olumsuz etkilenenler için yapılması gereken pratik yöntemler

Tüm borçları hızla eritmek isteyen bir kişi ne yapmalı? Kredi veya kredi kartı borcunu hızla ödemenin ekonomi literatüründe pratik bir yolu bulunuyor. Borç kartopu yöntemi adı verilen bu teknik sayesinde tüm borcu belirli aralıklarla sağlıklı şekilde geri ödemek mümkün oluyor. Bankalarda çok borcu bulunan bir birey öncelikle bir hesaplama yapmalı.

Yapılan hesaplamanın ardından borcun yapılandırması mümkün mü? Banka ile iletişime geçilerek bunun yolu aranmalıdır. Tüm borçları tek bir bankaya toplayabilmeyi sağlayan borç transfer kredisi veren bankaların teklifleri değerlendirilebilir. Bu aşamada bankaların düşük faizli tekliflerine odaklanmak gerekiyor.

Borç Kartopu Yöntemini Nedir, Nasıl Kullanılır?

Borçları kısa sürede ödemek isteyenler için borç kartopu yöntemi oldukça işe yarar bir tekniktir. Bu teknikte borç en küçüğünden başlanarak ödenir. En büyüğe doğru bir plan oluşturulur. Kalan her bakiye devrettikçe borcun azalması da hız kazanır. En küçük borcun tamamı ödendikten sonra o borç için yapılan minimum ödeme bir sonraki en küçük borç ödemesine çevrilir.

Halk arasında merdiven çıkma yöntemi olarakta adlandırılan en aşağıdan en yukarıya doğru tüm borçların küçük miktarlarla ödendiği bu sistem kısa sürede finansal stresi ortadan kaldırarak bankalardaki borçların hızla erimesini de sağlayacaktır.

Kara Liste Nedir? Kara Listeden Nasıl Çıkılır?

Ödenmeyen borçlar nedeniyle bankalar bir takip sistemi kullanıyor. Buna yasal olarak kara liste adı veriliyor. Bu süreçte hak sahibinin kredi notu düşürülüyor. 90 gün boyunca borcunu ödemeyen bir kişi yasal takibe giriyor. Kara listede olan biri bankalardan kredi talep edemiyor.

Borçlar tekrardan düzenli ödenmeye başlandığında ancak bankaların kişiye olan güveni artıyor. Kara listeden çıkmak için toplamda 5 yıl süre bulunuyor. Kara listeden çıkmak isteyenler öncelikle borçlarını yapılandırarak ödemeye başlamalıdır.

Kredi ve kredi kartı borçlarını bitirdikten sonra bankalarda otomatik fatura talimatı oluşturulabilir. Kira ödemesi gibi düzenli olarak yapılması gereken ödemeler banka üzerinden sağlanabilir. Bu sayede bireyin bankalardaki imajı yeniden güvenilir hale gelecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.