Kredi notunu nasıl öğrenebilirim? Son 5 yılın kredi risk notuna nasıl bakılır?

Kredi notunu nasıl öğrenebilirim? Son 5 yılın kredi risk notuna nasıl bakılır?
Kamu ve özel bankaların sunmuş olduğu ihtiyaç, konut veya taşıt kredisi tekliflerine başvuruda bulunabilmek için kredi notunun yeterli olması gerekiyor. Düzenli bankacılık faaliyetlerinden faydalanan bir kişi 5 yıllık kredi risk notunu nasıl öğrenebilir? İşte detaylar

Kredi risk raporu, aktif olarak devam eden veya son 5 yıl içerisinde kapanan tüm kredilerin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmeyi sağlıyor. Bankaların müşterileri için sağladığı ödeme geçmişi detaylı olarak görüntülenerek ileride kredi kullanım şansını ne durumda olduğu sorgulanabiliyor.

Risk raporu görüntülendikten sonra BDDK tarafından uygun görülen kredi notuna sahip olan her birey bankaların sunmuş olduğu ihtiyaç, konut veya taşıt kredisine kolaylıkla başvurabiliyor.

Acil nakit ihtiyacını bankalardan kolaylıkla karşılayabilmenin giriş kapısı olarak görülen bu kredi notu nasıl öğreniliyor? Bankalardaki kredi risk raporu nasıl görüntülenebilir?

Ekonomi literatüründe “Findeks Kredi Notu” olarak adlandırılan risk raporu kullanılan kredili ürünlere yönelik geri ödeme ve bekleyen borçları kontrol edebilmeyi sağlıyor. İstenmeyecek gecikmelerinde bu sayede önüne geçiliyor. Kişinin bireysel ödeme gücü hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmesi de mümkün oluyor.

Kredi Risk Raporu Nereden Alınabilir?

Kredi risk raporu çalışılan bankanın mobil uygulaması, bankamatik şubesinden görüntülenebilir. İnternet üzerinden risk raporunu kontrol edebilmek için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Kredi talep edilecek bankanın internet şubesine giriş yapılır. “Kredilerim” kategorisine geçilir. Kredi risk raporu görüntüle tuşuna basılır.

Bankamatikten kredi risk raporunu öğrenebilmek için:

  • Kredi talep edilecek bankanın bankamatiklerinden “Bilgi Sorma” ekranına geçilir. Kredi risk raporu kategorisi üzerinden görüntülü tuşuna basılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.