Kredide Faizler Ne Zaman Düşecek Herhangi Tarih Verildi Mi

Kredide Faizler Ne Zaman Düşecek Herhangi Tarih Verildi Mi
Kredi kullananlar kredi çekenler için epey öneme sahip kredi faizlerinde tarih verildi mi ya da düşüp düşmeyeceği belli mi diyenler işte detaylar.

Küresel enflasyonun etkisiyle artan kredi faizleri vatandaşların birçok ihtiyacını ertelemesine neden oluyor.

Özellikle konut alımlarında kredi faizlerinin yüksek olması ev sahibi olmayı pek çok aile için ulaşılmaz bir hayal haline getiriyor.

Uzmanlar ABD'nin politika faizlerini 2024 sonuna doğru düşüreceğini öngörse de ülkemizde faizlerin düşmesi için verilen tarih 2025 sonrası olarak belirtiliyor.

Kamuda uygulanacak ve üç yıl sürecek olan tasarruf tedbirlerinin etkisinin ise 2027 yılında görülmeye başlanacağı tahmin ediliyor.

Bu süreçte kredi faizlerinin düşmesiyle ilgili beklentiler ve tartışmalar devam ediyor.

Kredi faizlerinin yüksek olması vatandaşların birçok ihtiyacını ertelemesine neden oluyor ve küresel enflasyonun etkisiyle her şeyin fiyatı hızla artarken artan kredi faizleri birçok aile için ev sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdi.

Uzmanlar ABD’nin politika faizlerini 2024 sonunda düşürmesini beklerken ülkemizde kredi faizlerinin düşmesi için verilen tarih 2025 sonrası olarak belirtiliyor.

Kamuda uygulanan tasarruf tedbirleri ise 3 yıl sürecek ve bu tedbirlerin sonuçları 2027 yılında görülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.