Kuyumculardan kırmızı çizgi! Her gelen eli boş dönüyor! Esnafa ne oluyor?

Kuyumculardan kırmızı çizgi! Her gelen eli boş dönüyor! Esnafa ne oluyor?
 Yazar / Alanya Medya
Kuyumculara giden eli boş dönüyor. Uzun süredir tartışılan ve tasarruf sahiplerinin merak ettiği işte o konu…

Kriz dönemlerinde dahi güvenli liman olarak görülen gram altın yerini son günlerde kesme altına bıraktı. İşçilik ücreti olmadığı gerekçesiyle kesme altına başvuran vatandaşları üzecek bir haber geldi.

Bireysel bütçeye göre kesme altın almak çeyrek ya da gram altına almaktan daha karlı olabilir ancak sonrası ne olacak bilinmez… Sahtekarlık faaliyetlerinin arttığı bir dönemde kuyumcular kesme altın kabul etmiyor.

Bu sebeple bir barkod sistemi de kullanılıyor ancak bazı durumlarda alınan bu yatırımlık altınlar yüksek fiyatlı olduğunda daha çok dolandırılmaya açık oluyor.

Kesme altının sahte olma ihtimali yüksek oluyor. Paketli altınlarda bu durum daha az yaşanıyor. Uzmanlar tarafından üzerlerinde seri numarası ya da üretici firma gibi bilgiler yer alan paketli altınların tercih edilmesi öneriliyor.

2 Temmuz Salı Gram, Çeyrek ve Ons Altın Fiyat Listesi

  • Gram altın 2.443,38 TL

  • Çeyrek altın 3.993 TL

  • Ons altın 2.326 DOLAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.