Merkez Bankası FAST kararı Limit 2 Milyon Türk Lirası

Merkez Bankası FAST kararı Limit 2 Milyon Türk Lirası
Merkez bankası FAST ödemeleriyle ilişkini bir duyuru yaparak FAST kararını belirtti. Katman Servisi'nin 31 Mayıs 2024 tarihinde devreye alınabilir. İşte ayrıntılar.

FAST ödeme ile ilgili alınan karar Merkez Bankasınca duyuru ile ilan edildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST ödemeleri için Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'ni 31 Mayıs 2024'te kullanıma açmıştır.

Merkez bankası aldığı kararı kamuoyuna duyurdu. Bu hizmet, öncelikle ikinci el araç alım-satım işlemleri için onay veya tescil gerektiren işlemlerde kullanılacak ve işlem tamamlanana kadar tutar FAST katılımcısı kuruluş nezdinde bekletilecektir.

Merkez bankası yaptığı ani FAST kararı değişikliğini yayınlayarak duyurdu. Güvenli Ödeme İşlemi ile, ödeme gönderen kişi onay veya tescil işlemi tamamlanmadan bedelin karşı tarafa aktarılmayacağından ve ödeme alacak kişinin de onay veya tescil işlemi tamamlandığında bedelin hesabına geçeceğinden emin olacaktır.

FAST işlemleri için ilk olarak 2 milyon Türk lirası belirlendi İşte detaylar. İlk aşamada 2 milyon TL işlem limiti ile kullanılacak bu hizmetin hızla yaygınlaşması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.