Özel okul öğretmenlerine müjde, maaş düzenlemesi geliyor

Özel okul öğretmenlerine müjde, maaş düzenlemesi geliyor
Her ne kadar personel ve diğer gel gelir gider dengesini Kendi öz kaynaklarıyla sağlamaya çalışsalar da özel okullarda aslında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarıdır. Söz konusu eğitim kurumlarına göre yapan öğretmenlere taban aylık uygulaması kaldırıldığı için asgari ücretin altında ya da asgari ücret seviyesinde Maaşlar verilmektedir. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı hangi düzenlemeleri yapacak?

Özel eğitim kurumlarında yıllık artış ücretini maksimum %56 üzerinden belirleyen bakanlık bazı durumlarda%200 ile Varan ücretleri velilerden talep eden Eğitim Kurumları ile karşılaşmaktadır.

Ancak bu Eğitim Kurumları yılda milyonlarca lira para kazanmış olmasına rağmen iş kendi öğretmenine maaş vermeye geldiği zaman asgari ücretin altında bir maaş dahi öğretmenlere teklif edilebilmektedir.

Bunun en büyük sebeplerinden biri belki de en büyük sebebi eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin sayısındaki aşırı Yükseliş ve söz konusu öğretmenlerin atanamama durumlarıdır.

Ayrıca bir de özel okul öğretmenlerine uygulanacak olan taban maaş uygulaması getirilmediği için söz konusu sorunlar yaşanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki yıllarda var olan taban maaş uygulamasını yeniden söz konusu mağduriyetleri gidermek için devreye almaya hazırlanıyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.