Peşin vergilendirileceksiniz Hep zarar yazan Kabus kapıda

Peşin vergilendirileceksiniz Hep zarar yazan Kabus kapıda
Hep zarar gösteren yandı işte sebepleri. Yüksek cirolarına rağmen sürekli zarar beyan eden şirketler bundan vazgeçme zamanı geldi işte detaylar.

Yeni vergi paketi sürekli zarar beyan eden ve yüksek ciroya sahip şirketler için istisnasız peşin vergi uygulaması getirmeyi amaçlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan pakette vergi adaletinin sağlanması ve doğrudan vergilerin payının artırılması hedefleniyor. Yeni düzenlemeye göre zarar beyan eden şirketler ve yüksek gelirli mükellefler için asgari Kurumlar Vergisi uygulanacak.

Çok uluslu şirketler için küresel asgari Kurumlar Vergisi getirilecek ve yap-işlet-devret projeleri gibi büyük yatırımlardan elde edilen kazançlar için de artırılmış vergi oranları uygulanacak.

Paket TBMM'ye sunulacak ve uygulanmasıyla 500 milyar TL'ye yakın ek kaynak sağlanması bekleniyor. Yurtdışı çıkış harcı da 1500 TL'ye çıkarılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.