Reform paketi açıklandı yeni vergi sistemi mi geliyor

Reform paketi açıklandı yeni vergi sistemi mi geliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomide sıkılaşma tedbirleri kapsamında yeni bir vergi reform paketi hazırladı. Bu paketle adaletli bir vergilendirme sistemine geçiş yapılması amaçlanmakta olan bir durum ve işte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı adaletli bir vergilendirme sistemine geçiş hedefiyle yeni bir vergi reform paketi hazırladı. Pakette çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi yurt içi asgari kurumlar vergisi ticari zirai ve serbest meslek kazançlarına asgari gelir vergisi gibi düzenlemeler yer alıyor. Çok uluslu şirketler düşük vergilendirme yapılan ülkelerdeki şubelerinde en az %15 vergi ödeyecek Türkiye’deki işletmeler ise zarar beyanını azaltmak için yeni vergilere tabi olacak.

Serbest meslek sahiplerinin kazanç beyanı brüt asgari ücretin altında olamayacak ve yeni başlayanlar 3 yıl muaf tutulacak. Yap-İşlet-Devret ve Kamu-Özel İşbirliği projelerine %30 kurumlar vergisi uygulanacak.

Reform vergide adalet ve etkinliği artırmayı vergilendirilmemiş alan bırakmamayı ve dolaysız vergilerin payını artırmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.