Rekor çıkış Peki daha da mı çıkacak Stabil mi kalacak

Rekor çıkış Peki daha da mı çıkacak Stabil mi kalacak
Ekonomistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son 10 haftada 765 milyar dolar döviz satın aldığını açıkladı. Bu rakam 2002-2011 yılları arasındaki toplam 646 milyar dolarlık döviz alımını aşarak rekor seviyeye ulaştı. TCMB'nin döviz alım tablosu sosyal medya platformu X'te paylaşıldı işte detaylar.

Ekonomistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son 10 haftada piyasadan 765 milyar dolar döviz satın aldığını açıkladı.

Bu rakam 2002-2011 yılları arasındaki toplam 646 milyar dolarlık döviz alımını aşarak rekor bir seviyeye ulaştı.

Bu durumu sosyal medya platformu X'te paylaşılarak TCMB'nin döviz alım tablosunu yayımladı ve bu hızlı alımın yerel seçimler sonrasında gerçekleştiğini belirtti.

Bir kullanıcı doların ne kadar düşeceğini sorduğunda kesin bir seviye belirtmenin sağlıklı olmadığını doların epey düşeceğini ekonomistler sözlerine ilave ediyor.

Başka bir ekonomist ise bu durumun olumlu olup olmadığını sorduğunda Kara bu kadar hızlı döviz alımının genel olarak olumlu olduğunu hızının tedirgin edici olduğunu ifade etti.

Bu açıklamalar döviz piyasasında yaşanan rekor alımların boyutunu ve potansiyel etkilerini gözler önüne seriyor.

Ekonomi profesörlerinin değerlendirmelerine göre döviz alımlarının piyasa üzerindeki etkilerine dair önemli bilgiler sunarak TCMB'nin döviz stratejisinin ekonomi üzerindeki yansımalarını açıklamaktadır.

Not: Bu kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.