Sabit kur turizmciyi zor durumda bırakıyor

Sabit kur turizmciyi zor durumda bırakıyor
Maliye Bakanlığı tarafından dövizin TL karşısındaki yükselişini engellemek için uygulanan sabit kur kuralı turizmciyi zor durumda bırakıyor. Peki neden?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan sabit kur politikası sebebiyle otelciler fiyatları dolar bazında belli seviyelerden yukarı çekemiyor. Ancak artan maliyetler söz konusu otel işletmecilerini zor durumda bırakmakta.

Konuyla ilgili olarak Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan “Tüm sektörlerde olduğu gibi konaklama sektöründe de ciddi bir maliyet artışı söz konusu. Konaklama sektörü acenteler bazında çoğunlukla döviz üzerinden anlaşmalar yapıyor. Döviz kurları artan maliyetler karşısında sabit kaldığı müddetçe turizmcilerin büyük zararı söz konusu. Zira baskılanan veya artmayan kur bizler açısından kayıp yaratıyor. Kurların ivedilikle artmasını bekliyoruz. Diğer türlü artan maliyetler karşısında tesislerin kendini amorti etmesi kara geçmesi oldukça zordur.”

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.