Sosyal Destek Ödemeleri Zamlandı Mı? Ne Kadar Zam Uygulanacak?

Sosyal Destek Ödemeleri Zamlandı Mı? Ne Kadar Zam Uygulanacak?
Sosyal destek ödemeleri zamlandı mı? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal destek ödemelerine yapılacak olan zamlar neye göre belirlenecek?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Türkiye'de yaşayan milyonlarca hak sahibine sosyal destek ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler arasında yer alan Aile Destek Paketi 2024 yılı ile tamamlanacak. Ancak geri kalan pek çok sosyal destek ödemesine devam edilecek. Bu aşamada sosyal destek ödemeleri zamlandı mı sorusunun yanıtları araştırılıyor. Memur maaş zammının belirlenmesi ile birlikte Temmuz ayı itibari ile yapılacak olan sosyal destek ödemeleri de en az yüzde 20 oranında zamlanacak. İşte detaylar:

Sosyal Destek Ödemeleri Zamlandı Mı?

Pek çok sosyal destek ödemesi Aile Ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından, Haziran 2024 için bugüne kadar yapıldı. Bundan sonraki ödemeler Temmuz ayına ait olacak ve TÜİK 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü sabah saat 10.00'da enflasyon rakamlarını açıklayacak.

TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranlarının sonrasında emekli ve memur maaşlarına refah payı verilip verilmeyeceğine karar verilecek ve ardından da zam oranları açıklanacak. Tam da bu aşamada memur maaşlarına yapılan zam oranında, sosyal destek ödemeleri de zamlanacak.

Sosyal destek ödemeleri için yapılacak olan en düşük zammın yüzde 20 olması bekleniyor. Buna göre Temmuz ayı ödemeleri hak sahiplerine Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından zamlı şekilde yapılacak.

Alanya Medya - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.