Takipte olan tüm kredi borçlarını kapatanlar dikkat! 5 yıl detayı bilinmiyor…

Takipte olan tüm kredi borçlarını kapatanlar dikkat! 5 yıl detayı bilinmiyor…
 Yazar / Alanya Medya
Farklı bankalardan alınan kredilerden kaynaklı tüm borçlar kapandıktan sonra neler oluyor? Bankalarda yeni bir sayfa açmanın bedeli 5 yıl mı? İşte fark edilmeyen bazı detaylar

Takipte olan bütün kredi borçları kapandıktan sonra yeni bir süreç başlar ancak bu sancılı süreçte bankaların güvenini kazanmak pekte kolay değildir. Sicilin temizlenebilmesi, bankadaki eski güvenin yeniden oluşabilmesi için belirli bir süreyi gözden çıkarmak gerekiyor.

Toplu para almak, bankaların sunduğu ihtiyaç , konut ve taşıt kredilerinden faydalanmak için tüm borçları tek kalemde kapatmak yetmiyor. Sicilin temizlenebilmesi ve bankada yeniden temiz bir portföy oluşturabilmek için en az 5 yıl geçmesi gerekir. Bu süre tamamlandıktan sonra ne olur?

5 yıllık süreyi tamamlayanlar artık bankalardan

  • Yüksek tutarda kredi çekebilir

  • Limitini yükseltebilir

  • Kredi kartı başvurusunda bulunabilir

Merkez bankası ne zaman kara listeye alır? Eğer bankadan kredi çekilip 90 gün boyunca ödenmezse maalesef yasal işlem başlatılır. Bu durum sadece takibe alınmış borçlar için geçerlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.