Taksi Zamlandı Keyifler Kaçtı

Taksi Zamlandı Keyifler Kaçtı
Elimiz ayağımız taksilere gelen ücret fazlası hali yani zam biraz can sıkıcı oldu hatta fazlasıyla oldu çünkü nereye gitsek bize lazım olan şeyin hizmet bedeline zam geldi işte detaylar.

UKOME toplantısında alınan kararla birlikte taksimetre açılış ücreti yüzde 2219 artarak 2455 Liradan 30 TL'ye yükseldi.

Kilometre başına mesafe ücreti 1761 TL'den 20 TL'ye saatlik zaman tarifesi ücreti 19563 TL'den 235 TL'ye ve indi-bindi ücreti 90 TL'den 100 TL'ye çıkarıldı.

Bu zamlar özellikle İstanbul gibi yoğun trafiğin olduğu bir şehirde taksi kullanım maliyetlerini önemli ölçüde artıracak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan A. başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapılan bu toplantı son dönemde Türkiye genelinde birçok ürün ve hizmete yapılan zamların bir parçası olarak görülüyor.

İstanbul'da taksi ücretlerine yapılan zamlar UKOME toplantısında alınan kararla resmileşti. Taksimetre açılış ücretine yüzde 2219 oranında zam yapılarak 2455 TL'den 30 TL'ye çıkarıldı.

Sarı taksilerde kilometre başına alınan ücret 1761 TL'den 20 TL'ye zaman tarifesi ücreti ise saatlik 19563 TL'den 235 TL'ye yükseldi. İndi-bindi ücreti de 90 TL'den 100 TL'ye çıktı.

Bu artışlar genel ekonomik koşullar ve Türkiye genelindeki zam yağmurunun bir parçası olarak İstanbul'da yaşayanlar için ek bir maliyet oluşturacak. Toplantının Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştiği ve kararların İBB ulaşım politikasının bir yansıması olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.