Temmuz ayına adım adım… İlk rakamlar sızdı! Bayram sonrası emekli ve memuru bekleyen sürpriz!

Temmuz ayına adım adım… İlk rakamlar sızdı! Bayram sonrası emekli ve memuru bekleyen sürpriz!
2024 emekli Temmuz zammı en düşük emekli aylığını nasıl etkileyecek? Memur ve emeklinin kaderinin belli olacağı Temmuz zammına dair sızan işte o yeni rakamlar…

Emekli maaş zammı kararı kapıya dayandı. Tüm olasılıklar masaya yatırıldı. 6 aylık enflasyon verisi üzerinden şekillenecek yeni maaş zammına dair detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Peki eldeki kesin verilere göre emeklileri bekleyen yeni rakamlar ne?

Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte yeni emekli maaşı belli olacak. Öncesinde zam senaryoları bir bir açıklanıyor. Son olarak açıklanan Mayıs ayı verilerine göre Temmuz maaşı hangi rakamı işaret ediyor?

Son enflasyon verisi ile birlikte beş aylık enflasyon yüzde 22,72’yi gördü. Bu hesaba göre yeni zamlı emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaşı: 10.000 TL

Kesinleşen zamlı emekli maaşı: 12.272 TL

Zam oranı: Yüzde 22,72

Zam tutarı: 2.272 TL

2024 Temmuz Ayı Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketine göre 6 aylık enflasyon verisi yüzde 25,46 oldu. MB’nin bu hesabına göre seyyanen artış öncesi en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

En düşük emekli maaşı: 10 bin TL

MB’nin 6 aylık tahmini: yüzde 25,46

6 aylık veri ile zamlı maaş: 12.546 TL

Zam tutarı: 2.546 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.