Tüketici Kredide Konut Kredide Yeni Döneme Girildi

Tüketici Kredide Konut Kredide Yeni Döneme Girildi
Yeni dönem konut kredisi tüketici kredisi bilgileri güncellendi işte detaylar şu şekilde devam etmektedir.

24 Temmuz 2024'te kabul edilen yeni yasa teklifiyle konut ve tüketici kredileri sözleşmeleri artık elektronik ortamda uzaktan yapılabilecek böylece tüketiciler banka şubelerine gitmek zorunda kalmadan kredi imkanlarına ulaşabilecekler.

Bu düzenleme tüketicilerin ekonomik çıkarlarını koruma ve zararlarını engelleme amacı taşıyan 14 maddelik bir kanun teklifinin parçası olarak TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından onaylandı.

Yeni sistemde tüketiciler bilişim veya elektronik haberleşme cihazları üzerinden kimlik doğrulama yöntemleri kullanarak sözleşmelere erişebilecekler ve sözleşmeler yazılı veya mesafeli olarak kurulmadıkça geçerli olmayacak. Belirli süreli kredi sözleşmeleri tüketici aksi talep etmediği sürece kredi ödendiğinde otomatik olarak kapanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.