Üretim arttı Yeni kapasite şaha kaldıracak

Üretim arttı Yeni kapasite şaha kaldıracak
Yeni kapasitesiyle kesinlikle üretim konusunda şaha kalkacağı kesin gözüyle bakılan ülkenin önde geleni üretimin diğer adında yeni gelişmeler var işte detaylar.

Tarım Kredi Genel Müdürü H. Aydın Sivas Teknik Tarım Hayvancılık AŞ'yi ziyaretinde üretim ve depolama kapasitelerini artıracaklarını belirtti. Aydın Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir şehir olduğunu 2019-2020'de belediye ve özel idarenin ortak projesiyle yem ve süt fabrikası kurduklarını söyledi.

Tarım Kredi'nin bu fabrikayı devralarak işletmesinin daha işlevsel olacağını vurgulayan Aydın fabrikanın yıllık 40 bin ton süt ve 120 bin ton yem ürettiğini Doğu Anadolu Bölgesi için önemli bir lojistik merkez olduğunu belirtti.

Tarım Kredi'nin tarım ve hayvancılık ekosisteminde önemli bir rol oynadığını ifade eden Aydın kuruluşun yem tedariki ve süt alımıyla üreticiye destek sağladığını nihai ürünleri marketlerde tüketiciye sunduklarını açıkladı.

6 bin ton kapasiteli 3 yeni silo yatırımı yaparak depolama kapasitelerini artıracaklarını ve süt işleme kapasitesini günlük 40 tona çıkaracaklarını duyurdu.

Aydın Afyonkarahisar'daki Oruçoğlu Yağ Fabrikasını bünyelerine katarak maliyetleri düşürdüklerini ve istihdam sağladıklarını belirtti. Tarım Kredi'nin 2022 yılı verilerine göre 3 şirketinin İSO 500 listesinde yer aldığını bu sayının yağ ve süt alanında 2 şirketin daha eklenmesiyle 5'e yükseldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.