Yabancılar Faiz indirimi dedi Beklentiler belli oldu

Yabancılar Faiz indirimi dedi Beklentiler belli oldu
Faiz indirimi denildi beklentiler böylelikle belli olmuş oldu Yabancıların bu yorumu nelere sebep olacak işte detaylar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayında politika faizini %50'de sabit tuttu. Goldman Sachs Barclays Morgan Stanley ve JPMorgan bu kararı ve faiz indirimi beklentilerini değerlendirdi. Goldman Sachs ekonomik aktivitedeki yavaşlama ve enflasyon beklentilerinin düşmesi.

Yıl sonunda enflasyonun %36'ya gerileyeceği konusu ve ilk faiz indiriminin yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşeceğini öngörüyor. Barclays erken faiz indirimi olasılığına dikkat çekerek faizlerin 2025'in ocak ayına kadar sabit kalmasını bekliyor.

Morgan Stanley faiz indiriminin 2025'in ilk çeyreğinde başlayacağını ön görürken JPMorgan ise yıl sonunda politika faizinin %45 olacağını ve kasım ve aralık aylarında faiz indirimi beklediklerini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.