Yapın Ayarı Araç Kliması 3 Katı Daha Fazla Soğutsun

Yapın Ayarı Araç Kliması 3 Katı Daha Fazla Soğutsun
Evet yaygın görüşe göre o ayarları yapınca araç klimasının 3 katı daha etkili olabildiği bilgisi geldi işte konuya ilişkin bilinmesi gerekenler işte detaylar.

Araç klima sistemlerinin performansını artırmak için dikkat edilmesi gerekenler oldukça basittir fakat çoğu sürücü tarafından ihmal edilmektedir.

Klimanın verimli çalışması özellikle yüksek sıcaklık ve nemin etkili olduğu dönemlerde hayati önem taşır. Klimanız yeterince soğutmuyorsa bir uzmana danışmak ve servise götürmek ilk adım olmalıdır.

Klimanın verimli çalışmasını sağlamak için düzenli bakım filtre temizliği ve gaz ayarı gereklidir; bu yolcuların temiz hava almasını da sağlar. Aslında bunun yanı sıra kompresörden anormal sesler geliyorsa veya klima düşük performans gösteriyorsa bakım zamanı gelmiş olabilir.

Her hafta klimanızı 10 dakika boyunca en düşük sıcaklıkta ve en yüksek fan hızında çalıştırarak gaz basıncını koruyabilir kompresörün düzgün çalışmasını sağlayabilir ve küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Klima yeterince soğutmuyorsa gaz eksikliği fan veya sensör arızası tıkalı polen filtresi veya radyatör gibi sorunlar olabilir. Düzenli kontroller ve bakım klimanın yıl boyunca sağlıklı çalışmasını sağlar.

Soğutucu gaz seviyesinin düzenli kontrol edilmesi ve gerektiğinde doldurulması klimanın performansını artırır. Dış ünitedeki kondansatörün toz ve kirden temizlenmesi ısı transferini kolaylaştırarak soğutma verimliliğini artırır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.