Yurt Dışı Çıkış Harcı 2024 Zammı İle Ne Kadar Olacak?

Yurt Dışı Çıkış Harcı 2024 Zammı İle Ne Kadar Olacak?
2022'den bu yana uygulanan ve 150 TL olan Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılında ne kadar olacak? AK Parti'nin teklifi belli oldu. Son kararı Cumhurbaşkanı verecek!

Yurt dışı çıkış harcı 2024 ne kadar olacak sorusunun yanıtı bir müddet önce araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada hep farklı rakamlar gündeme geldi. 3.000 - 3.500 TL gibi rakamlar konuşuldu. Ve sonunda AKP'nin konuya yönelik vermiş olduğu teklif ortaya çıktıç

Yurt Dışı Çıkış Harcı 2024 Ne Kadar Olacak?

Yurt dışı çıkış harcı ile ilgili gündem konusu, 10 kat zam yapılabileceği yönünde olmuştu. Sonrasında ise rakam daha da büyüdü ve Gelir İdaresi'nden Maliye Bakanlığı'na 20 kata kadar zam yapılabileceği mesajı verildi. Zamlar ve katlar havada uçuşurken son olarak AKP tarafından konuya yapılan teklif gündeme geldi.

Yurt dışı çıkış harcı 2022'den bu yana alınıyor. Yapılacak olan zam ile ilgili durum ise yeni vergi paketinin bu hafta meclise gelmesi ile birlikte netlik kazanacak. Konu ile ilgili iki farklı senaryo var. Bunlardan ilki zam yapılması; diğeri ise her sene yeniden değerleme oranına göre değerlendirilmesi şeklinde.

Yurt dışı çıkış harcı şu anda 150 TL. Gelir İdaresi'nden gelen teklif 3.000 TL'ye çıkarılması yönünde. AK Parti tarafından ise bu rakama karşı çıkıldı. Yurt dışı çıkış harcının en fazla 1.000 ya da 1.500 TL olabileceği ifade edildi. Son karar, yapılacak olan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

Alanya Medya - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.